tak boleh makan banyak

ada tak mommy dh masuk 3rd trim ni kalo makan banyak sikit, perut jadi cepat penuh. lepastu tekak jd trigger mcm loya.. bila makan sikit, cepat lapar pulak 😭 #31weeks

13 Balas

Sy 2nd trim mcm ni..suka mengunyah. Ada je yg nk dimakan. Skrg dh masuk 2rd trim ni byk benda sy xlalu sgt nk mkn..klu dulu shopping brg dapur, mcm² snek,biskut,jajan sy rs nk mkn nk beli..skrg ni tgk mcm tu je, xberapa nk lalu 🥴🥴😅😅

Sama sgt2 dgn sy.. perut mcm penuh pdhl tk mkn byk.. mmg tk blh nk mkn byk2 mcm trimester ke 2.. sbb yg ni rse lapar tkde alahan nk mkn tp mcm trsepit dek perut.. 🥲🥲mmg klo sendawa dh smpi penghujung nk trkua balik isi dlm..

Sye rse mmg semua mcmtu kot. Sbb sye pon sme dr 2nd trim haritu. Makan byk sikit pedih ulu hati pastu muntah tanpa sebab 😂 so nak tnk mmg kene makan portion sikit gile pastu bru selesa. Tp perut lapar la, sabar jela 😵‍💫

Yes. Samaaaa😭. Cepat rasa senak bila mkn kenyang. Tp bila mkn skit tkckup hahaha. Pstu bila dok sja2 tekak rasa nk muntah. Rasa mcm bergas. Tktaula mungkin symptom org mngandung😂😂

2y ago

Kte geng sis…trigin mkn mcm2…tp cpt je knyg…lpas tu prut rse smpit btul…bila chck up, semua ckp prut kcik..kte plak rse da bsar sgt

sama la,dah 33w3d,kerap sakit kepala juga,dah mkn sejam yg lalu masih rasa lapar,bila mkn sikit je dah rasa penuh,baru first time pregnant jd semua rasa baru n tak selesa

Saya pun rasa mcm ni.. bila lapar je cepat sgt rasa jd pedih ulu hati. Baru2 ni cuba makan pisang, boleh jd alas perut. Tak terlalu kenyang dan x masuk angin sgt.

nurse slalu PSN mkn sikit2 tapi kerap. sbb prut dh bsr so rse cpt knyg atau penuh even mkn sikit je atau Bru minum secawan. xlama nk kncing dh.. hihi

betul saya pun tengah alami 🥹 aduhai nk makan jaa mesti tak hbis

btul sma mcm sy juga...29w,rsa mkn cikit ja dh penuh perut...

Sama sis.. dari 28-33weeks masih ada symptoms ni.