Pengalaman 37minggu

Ada tak mommies yg 37w kat sni? Mcmna condition korang? Sy dh start rsa sakit dkat ari2 tu and tulang pnggung klau nk jalan. Mmg normal ke mcmtu? Ke perlu pgi hosp? Perut skrg kerap jga mngeras, kdg2 sakit tpi xdelah smpai pnggang. Ada x yg pngalaman mcmni? Besanya dlm brapa hari korang bsalin? Ni nk bsama suami pn risau tbranak awal. 😂 #advicepls #firsttimemom #pleasehelp #firstbaby #ingintahu #firstmom

11 Balas

Saya dh 38w 6hri.. dh 3hri layan sakit pinggang dngn ari2.. tpi tahan je.. lepastu bru semlm bersama dngn suami .. alhamdulilah hilang sakit2.. tpi terfikir jugak bila baby nk kluar .. nk pergi hospital pun takut xde bukaan.. tnda trun darah pun xde lagi.. due 18/6 ni❤️

11mo ago

macam mana nak bersama dengan suami Yee waktu² pregnant ni... suami selalu mintak tp saya takut nak buat... lgi² kandungan dah masuk 36minggu....

Aduhai sy pon sama..38w..sakitny kat situ..jln tu sikit je dh sakit kne stop gagahkn gak jln..tp peritny..ddk ke bangun ke jln ke sakit je..brg je y selesa..rasa pedih pon ye..makin hr mkin kuat..tp pgg xsakit..klua kpthn cam pejal je la..lain xde tnda..hrp cpt bsalin..

11mo ago

dulu saya anak first 3 hari sakit pinggang... sakit nya Allahuakbar... sakit sangat² tp gagah kan jugakk pegi beraya ... 🤣 Time tu waktu raya.. raya ke 2 nasib baik sempat beraya.. makan lemang apa smua.. raya ke 4 dah masuk wad dah sebab malam tu betul² rasa sakit² yg teramat sakit.... huhu.. baby ke 2 niiii tak tauuu laaa MCM mana.... 36 minggu belum ada tanda² lagi.... due date doktor bagi 6/7 sebab doktor pun konfius dengan period saya... saya pun konfius dengan tarikh period sendiri... tak ingat bila last period dan last bersama dengan suami...

samalah sis saya 38week ni dah selengkang sakit , kadang dekat dalam faraj tu rasa macam kenaa tolak denyut denyut . dah ada sakit contraction tapi bukaan belum ada 🥲🤣 seronok anak duduk dalam

12mo ago

ye saya rasa contraction tu tak tahan sangat terus pergi hospital . seluk takdaa jalan langsung 🥲

sy dah 38 weeks 3 day pn msih blm ada turun tnda apa2 . kalau sakit belakang dan pinggang tu mmg dah sakit . perut pn sakit2 tp sakit yg masih boleh tahan lg . and tak kerap . hrp2 tak over due🤭

37 week 3 Day,pun masih x ada tanda² lagi..cuma perut sllu mengeras,kat faraj mcm rasa ngilu² tapi baby masih aktif kat dlm..

11mo ago

kalau kat pinggang tu yg x menahan kan..biasa dtg pakej sekali sakit pinggang & bedenyut...

sama la sis..sy pon kerap perut mgeras dan rsa cm ad bnda tertolak je kt bwh satu tnda pon xde... ank pon aktif je

Sy dh 38w sakit2 blakang kdng rsa kat miss v tu mcm trtolak2 je tp xde apa2 lgi ade mengeras pun tp x kerap 😂

due date 30/6 tapi sama la sakit apa yg puan ckp . nnt 38mnggu doc nk tgok jln . harap cpt2 la bukak 🥹🥹

12mo ago

sama due dgn sy sis...perut selalu mengeras ,ari² sakit, nak berdiri dan bejalan lama rasa x larat...

Anak second hari tu genap 37 weeks saya beranak 😂 ank first overdue.

37weeks dah matang sis. tak awal pun kalau bersalin.