Hypertension @ darah tinggi selepas bersalin

Ada tak mommies yang blood pressure tinggi selepas bersalin? Saya sepanjang pregnant, blood pressure ok jer. Tapi lepas bersalin, blood pressure asyik tinggi jer. Dah sebulan bersalin pun masih tinggi. Tapi doc tak start lagi prescribe ubat. Masih dalam pemantauan. Even tido dah teratur skrg pun bacaan msh tinggi. Tapi kalau check sendiri kat rumah, ok pulak bacaannya. Bila check kat hospital yang tinggi. 😅 Mommies ada tak cara turunkan blood pressure? #firstmom #pleasehelp

1 Balas

memang lepas bersalin tinggi, tp nurse kata normal. lagi satu kita tak cukup tidur pun jd penyebab tekanan darah tinggi. So, paksa diri ambil nap siang.

2y ago

🌻