Pregg 30week

Ada tak mcm saya tiba2 ngidam smngt nak mkn durian saya rasa nie bukan ngidam tapi teringin sngt boleh ke mkn ?? Ibu pregg😂🤣 tapi sesetengah orng ckp tak bole mkn durian tngh mengndung? #ingintahu #firstmom #firstbaby

12 Balas

boleh je. masa first saya mengandungkan anak saya dulu, saya makan seulas je musang king. pastu tak minat so saya tak makan dah. ni pregnant kali kedua, saya dah makan lebih drpd 10 ulas sekali makan, durian 101 dengan durian kampung. alhamdulillah takda pape pada baby. time saya makan tu kandungan dah masuk 30w

2y ago

Alhamdulillah 🥰😍🤲🏻

Masa 10 week saya dah bedal cendol durian, masa saya 3 bulan pun saya makan durian dan nenas, 5 bulan pun makan lagi durian. Tak ada masalah pun awak, yang penting tak lebih lebih dah la hehe. Semua bersederhana je makan

Hr ni genap kandungan 30w, kandungan ke-3, malam td makan durian 6 ulas, pg td sambung makan 2 ulas lebihan ank x abis makan.. alhamdulillah setakat ni okay je.. bykkan minum air masak..

boleh je mkn buat raso raso. makn sebiji dua. sy pernah jgk teringin nk mkn durian tp suami jenis mkn durian musang king je. so x beli tp sy mkn ais krim musang king buat raso. hahaha.

anak sy first mmg tgh pregnant kan dia sy kelahap durian... sy bt pekak telinga je, janji sy dpt mkn... hahahaha test ii klau rasa mcm okey mkn je, klau rasa bdn x okey... jgn terus kn..

2y ago

saya dh mkn tadi hehe dlm berapa ulas okeh jaa Alhamdulillah

Saya teringin dan mengidam durian. Hari tu makan sampai 6 ulas. Tapi minum air masak banyak banyak. Alhamdullilah baby okay. Masa tu baru 27W

2y ago

Sama minum air bnyk tu panting😘🥰

Org kta kalau teringin sgt. Mkn je. Buat raso2. Kang meleleh air liur anak dlm perut 🤣

saya makan je sis sebab teringin masa 6 bulan.. dalam 3-4 ulas.. alhamdullilah ok

setakat buat² rse blh je..jgn berlebihan..tkot baby panas

2y ago

Alhamdulillah Ouh bole jua laa dlm 2 3 ulas 😅🤧

Saya 26w. Baru semalam makan musang king