Newborn (pacifier)

Ada tak mami sini yang bagi anak pacifier time newborn sebab anak kuat nyusu. Dah bagi susu pun dia still tak puas? Brand apa ya yang elok untuk newborn kalau nak bagi pacifier ni? Boleh suggestkan tak?#firstmom #firstbaby #bantusharing

5 Balas

Saya pun ade newborn baru 2 minggu. Mmg dia suka mengempeng je nyot2 nipple kite. Penat juga. Ade je beli pacifier brand medela yg orthodontic tu. tp tak pakaikan lagi sbab risau klau dia nipple confuse. Huhu.

7mo ago

Baby saya pun kadang tersedak juga pastu muntahkan balik susu sbab dah terminum bnyak susu masa duk nyot2 tu.. saya slalu akan bagi nyot2 nmpak dia mcm dah tido saya slow2 tarik kluar nipple, pastu dodoikan dia jap dlam 10-15 min letak kat katil mengiringkan dia. Kadang jeluak juga kluar susu. Tp tu la letak katil xsmpai 10 min merengek balik🤣 biasa malam la mcm tu. klau dah pagi elok tido pula..

Baby saya dah 28 hari kuat ngempeng baby boy. Due 14/11 tapi keluar awai 2w 😂. Boleh je bagi pacifier takde masalah sis. Brand murah dulu pun okee.

7mo ago

Dia ada masalah tersedak tak sis? Minum gelojoh sangat ke ada tak? Anak saya macam tu sis . Botol ngn bf pun still sama saya sampai takut nak menyusukan anak 🥲

anak saya keluarkan balik. anak 17 Hari. ngempeng pulak dia nak setiap jam. kalau tak mmg dia ngamuk. saya jadi pening apa nak buar

7mo ago

tersedak sis kalau tak sedawakan. anak saya saya ngiringkan sekejap kalau nk tidur bila dia tak sendawa. takut tersedak susu

kalau baby bawah 30hari jangan kenalkan apa2 yg palsu dulu. takut nanti dia nipple confused. tak kira la pacifier ke botol ke

7mo ago

faham. Cuba tengok dekat TikTok cara nak elak. ngempeng = baby nak comfort. boleh Cuba cara lain utk comfort kan baby.

Saya kasi anak pacifier sis, brand avent.

7mo ago

Anak sis brpa bulan?