Ada tak mama2 kat sini jenis pelupa & tak boleh fokus especially lepas beranak?

Ada tak mama2 kat sini yang jenis pelupa tapi jadi lebih teruk after beranak? Suda lah pelupa, jenis tak boleh fokus pula. Baby dah nak masuk 10 bulan dah, sebelum beranak memang pelupa tpi at least masi boleh recall, tapi sekarang, orang bercakap depan2 pun saya boleh hilang fokus, fikiran pandai MIA, tak ada fikir apa pun, just memang hilang macam tu jer. Ini normal simptom ker? Ada tak cara nak improve memori & fokus untuk ibu yang macam ni? Keadaan ni bagi masalah kat saya especially sebab kerja saya require saya untuk fokus. #fokushilang #help1sttimemompls #somebodyhelpme#advicepls #bantusharing #firstbaby #czerianmom

1 Balas

benda ni normal, sbb hormon. cuma kita kena pndai cari solution supaya kerja tak terganggu. sy jd pelupa bila byk sgt benda kena fikir, especially lps bsalin. so bila start kerja semula. every day sy akn buat note tampal dkt meja/PC tulis segala task yg tak complete. klu time meeting or discussion, sy mmg pasang voice recorder dkt phone. settle meeting, sy akn dgr balik, ambil main point.

1y ago

Terima kasih puan atas nasihat tu ya😊. Notes semua tu memang dari awal saya ada sedia kan.. Tapi tu la, bila waktu meeting or berjumpa dengan pelanggan, fikiran jadi MIA tu yang kadang bagi masalah. Tapi macam yang puan kata, sebab kita banyak fikir & badan pun letih kurang stamina tu yang jadi fikiran lemah berbanding sebelum beranak