pedih ulu hati (29 weeks)

ada tak kt sini rasa bila nak baring, pedih ulu hati? normal ke? kadang² bila dh tido lena, tetiba kita boleh rasa pedih je kt ulu hati.. sape ada pengalaman? ape solution nya?

7 Balas

Sy amek gaviscon, so far kurang dah..kalau x okay jugak ada standby pantoprazole tablet..bila perut makin besar, lagi mudah kena reflux. Kena makan sikit2 dan kerap

2y ago

okey baik².. tq tau

2y ago

tq ya .

normal sis..susah nak tidur sbb pedih ulu hati.saya duduk bersandar lama skit..bancuh milo panas.lepas sendawa bila da ok skit bru saya tidur..

2y ago

bila tak tahan sgt tu, sy sruh suami urut blkg bg kluar angin.. bila dh byk kli sendawa, baru lega...

Sy pun, bila baring naik ulu hati pastu mcm stuck kat leher. Bila duduk atau berdiri baru keluar burping gas tu

2y ago

haa kan.. bila dduk je, asyik sendawa je ..

normal pedih ulu hati ni sebab makan makanan yg pedas...cara nk hilangkan minum susu

2y ago

ape² jenis susu ke?

I kena. Then doctor bagi gaviscon makan 3x sehari

2y ago

ok.. tq tau

samalah sy

2y ago

tula.. tido pun trgnggu