Tak makan ubat

Ada tak ibu2 yang tak consume langsung ubat yg kk bagi? Saya sejenis yg tak pandai telan ubat. Bila dpt ubat yg besar2 tu memang susah nak telan. Kk ada bg zincofer. Dah 2 minggu dpt ubat tu tp saya still belum consume lg, gerun tambah2 bila baca ramai yg muntah bila mkn zincofer. Fasa muntah2 saya pon belum habis lagi, lagi la takut nak makan. Ada tak ubat/supplemen lain yg boleh ganti ubat2 kenis tablet besar2 ni? #ingintahu #seriusnanya

14 Balas

dlu kena bagi acid folic biasa masih bleh telan. tapi hb rendah sangat. so dia tukar iberet tu. langsung tk bleh makan, nak termuntah. awalawal je consume lamalama tk bleh telan. alhamdulillah baby dh 2tahun, masih sihat dan aktif