Tak makan ubat

Ada tak ibu2 yang tak consume langsung ubat yg kk bagi? Saya sejenis yg tak pandai telan ubat. Bila dpt ubat yg besar2 tu memang susah nak telan. Kk ada bg zincofer. Dah 2 minggu dpt ubat tu tp saya still belum consume lg, gerun tambah2 bila baca ramai yg muntah bila mkn zincofer. Fasa muntah2 saya pon belum habis lagi, lagi la takut nak makan. Ada tak ubat/supplemen lain yg boleh ganti ubat2 kenis tablet besar2 ni? #ingintahu #seriusnanya

14 Balas

puan bincang atau bagitau dengan nurse kk, sbb saya pon sama zincofer tak boleh telan, iberet pon sama. last2 dia bagi pilihan lain. alhamdulillah boleh telan. kalau last resort biasanya maltofer la. sbb rasa coklat. hehe

1y ago

haritu kk ada cakap, stop makan folic acid n makan zincofer selang sehari