Kerap Pening Waktu Hamil

Ada tak ibu2 kt sini yg preggy tapi kerap pening kepala. Boleh tahu makan apa utk naikkan Hb and buat apa utk atasi pening.

7 Balas

kemungkinan ada anemia. sebab tu awak kerap pening. lagi pon hb low. misi kk bg awak ubat zincofer tak? makan tak ubat tu? boleh cuba makan ubat dgn oren sunquick. boleh cuba makan jambu batu, delima, hati, kerang, ulam raja, bayam dan byk lg mknn tmbh darah. boleh juga cuba ikhtiar dgn innate lactea☺️

Sy awal2 tk pening tp masuk 13w start pening masuk 22w dada berdebar2 smpai skrg nak tido tk selesa sbb hb makin drop, ikhtiar macam2 pom tk jd sbb doktor ckp darah jenis O susah nk naikan hb balik tmbah2 sy O- jd makan ubat mcm biasa buah jgn tinggal tawakal harap2 naik

sy mcm sis la hritu pening asek muntah2.slera makan xde.lepastu ubat zincofer x boleh telan.hb mmg low teruk.lepas tu sy makan iberet skrg alhamdulillah hb dah ok.n mnum anmum coklat 😅

saya mmg kerap pening lagi2 masuk trimester 2..kadang pening tu rasa mcm nk pitam..nk buat kerja pun susah..saya kalau rasa je mcm tu saya terus bring2..minum air byk2

sis dh berapa week? sy first trimester stiap hari pening sgt2 , msuk 2nd trimester dh ok skit . skrg dh 29w alhamdulillah tkde pening2 dh

saya makan ubat iberet tambah darah . ada kat farmasi . pahtu kene amalkan makanan sihat juga untuk baby

Sy ambik hati ayam kerang2 n sayur bayam je.Alhamdulillah berkesan