Kehamilan( xray dan tidak tahu sedang mengandung)

Ada tak ibu2 dalam ni,pernah x-ray,dan tak tahu tgh prggy? saya baru tahu saya prggy 14 mnggu,sdgkn sya dah jalani 2 kali xray..kerana suspek batu karang...saya risau sgt fkrkn baby...#firstmom #ingintahu #pleasehelp

6 Balas

septt org x ray kena tye... sy nk x ray kaki ank elok bdk lelaki tu tye last period semua bila... sy masa tu fikir nk teman ank usia 3 tahun nangis cm apa.. tp tgerak hati xnk ddk dlm bilik tu...skli mgu depan bru sy Thu preggy 6 mggu.. nasib baik sy keluar Dr bilik x ray

Ehh bukan ke sebelum xray tu , doc akan cek darah n air kencing kita utk pastikan yg kita tak pregnant .. hhmm cuai nya Org yg cek awak tu 😓 semoga baik² je laa ye

sblom xray dia org xde tnye ke last period bile? sy tiap kali nk xray mesti dia org tnye last period bile.. darah semua d check.. nk pasti kn btol2 x pregnant

haa biasanya klw sblm xray pun dia akn tnya rasa apa skrng knpa dtg, n than dia tnya dh kwin pstu cek urin.

Dh masuk second trim tu sis. Cpt2 makan folic acid ya ❤️

Boleh pantau kandugan melalui consultation dgn doktor.