Pengalaman ibu DnC

Ada tak ibu yg berpengalaman DnC? Pagi tadi saya dnc. Mlm ni rasa ngilu je. Lagi satu kalau membuang, boleh ke membuang tandas cangkung? Dan biasa lepas dnc darah keluar berapa hari? Lama macam darah nifas ke? Dan maaf tanya. Kalau dah kering darah, bila bersama dgn suami ngilu tak? Second baby. Yg first dah 5y

2 Balas

sy x sempat DnC..tp kena masuk muncung itik dgn gunting panjang bnyk kli rasa ngilu..nk kencing pn rasa sakit..tgk juga klau lebih seminggu kena pergi kecemasan semula takut ada jangkitan..masa sy nurse kata lepas 2 minggu bleh bersama utk lekat semula..sama sy ank pn dah 5thun..

2y ago

Ok puan. Terima kasih

Masa lepas saya D&C tu tak ada lah rasa ngilu cuma rasa macam sakit period pain tapi kejap je. Nak mencangkung tu tak ada masalah rasanya. Kalau saya haritu darah keluar 14hari je. Bila dah kering tu, saya still berpantang bersama dengan suami sebab ngilu

2y ago

Saya berpantang dengan suami dalam sebulan. Saya tunggu first period keluar dulu lepastu baru bersama