39week 5days belum bersalin lagi

Ada tak ibu yang datang kontraksi tk konsisten ? Dari pagi 15min 1kali sampai petang dia makin kosisten jd 5min sekali nk sampai usm dia off pulak tak makin kuat 😖 adoii sakit tetap 1min sekali. #pleasehelp #ingintahu #bantusharing #seriusnanya

9 Balas

tq semua ! 3hari lepas kena prank sy datang hospital rupanyan dah buka jalan 3cm tp kena hold masuk wad 😢 wad LR penuh kontraksi tk kuat sangat so dia suroh tunggu rasa sakit tu kuat baru yolak LR due date date dah lepas 3hari lepas.Anak anak dah mencari mak dia 😭 ya allah stress pulak baby makin hari makin besar hari dah 4cm sakit on off habjs badan dah sakit urat.moga urusan sy dipermudahkan dapat melahirkan hari ni sbb risau baby stress due date dah lepas sakit dah lama

2y ago

semoga di permudahkan bersalin..

jm9 malam 8.02.22 pagi jm7.33 mandi sempat tapau makanan jm12.30 Smpai Hospital bukaan 8cm Msk loburroom trs jm 1.04tghri pecah ketuban dan jm 1.13tghri dah bersalin baby boy berat 3kg

sy pun 38w dah , pnh perut mngeras dr 12 mlm smpai 5 pg , esok pg nk pegi hospital terus hilang sakit tu aduhai false contraction pun mcm nk beranak sungguh je rasa

jika was was rasa takut btr gi check up dulu .. sbb setengah org takde leakegas tp bukaan itu dah .. so smp hosp blh mereka check sis

rasanya kalau makin kerap contraction, gap masa makin berkurang, tu tanda2 nak beranak dah tu. cepat2 get ready ke hospital

klw sakit makin kerap dan kuat selang 5-10 minit, baik prgi hospital trus check..

pergi hospital terus mcm tu.. x semestinya kena tunggu turun tanda je..

Sis pegi je hospital takut ada apa²jd kat baby..

Dah bersalin ke sis?