Bersama suami.

ada tak ibu ibu selama pregnant tidak bersama langsung dengan suami kerana takut? #firstbaby_

20 Balas

sy pom xde mood nk bersama.. tpi law suami nk sy bgi je.. sbb org kata utk mudah kn jalan bukak nty nk brsalin.. lgi2 sy x bleh lbih due sbb gdm on diet.. law x brsalin awal kne serah diri sblom due.. #37w

Sy xbersama suami start dari tau mengandung.. suami kesian tgk sy setiap trimester ada je mslh kesihatan yg timbul.. tp sy plk kesian kat dia.. apa pun blh bw bincang hal² laki bini ni

jap.. takot ape? takot gugur? xde mslh la.. kecuali ganas nau lakinya.. haha.. mcm sy hr tu ade alahan bau laki.. sian tok laki kite suh die tdo tempat lain.. haha

sekali je slma pregnant ni,,time trimstr prtama.. lpas tu xda lngsung.. skrng dh 37week 🤭 sya bukn sbb takut tpi sya tak suka rsa bila perut mngeras tu 😅

klau kandungan berisiko, mmg perlu takut. tapi bila dah nak bersalin, lg elok byk bersama sbb air mani suami bantu memudahkan bersalin n bantu buka laluan

Sy dr 1st trimester smgu skali je tp msk 7 bln jarang dah sbb suami kesian kt saya. Sekali sbln je tu pun sy yg minta sbb kesian kat dia. Dia takut2

Sejak perut dah besar masuk 30 weeks mmg dah tak brsama suami sbb suami tkut 😂 #firstbaby mmg tak boleh buat apa kecuali exercise je

1y ago

samaaaaaaa saya pun. tungfu hari je nak keluar

Saya tk pernah bersama dri awal prgnt, suami seram tgok perut besar. Pernah sekali je masa 6 bulan tu pun saya yg mintak mcm nak ngis hahaha

sy pun mcm tu. xde mood. n suami pun tkut sy sakit klo bersame.. nk dekt due ni lg la xde mood.

sy mmg x bersama dgn suami sis..sbb pjj...😅