saja tanya

ada tak dekat sini baby korang dari lahir sampai sekarang berkahak ? punca nya after lahir sisa air ketuban tak dicuci sampai bersih ke tu punca jadi berkahak ??? #bantusharing #firstmom #pleasehelp #firstbaby

2 Balas

My baby bkahak dari lahir. Dh nk masuk 3 bln alhamdulillah dh takde. No such thing air ketuban tak cuci bersih. Yg penting dia menyusu ok, his/her chest is clear bila checkup. Can refer this artikel ya https://www.google.com/amp/s/www.majalahpama.my/nafas-berbunyi-sebab-kahak-lendir-tak-habis-sedut-masa-lahir-pakar-jelaskan-semua-mitos/amp/

2y ago

sebb bby saya pena pegi klinik pakar kanak kanak time tu batuk berkahak mula mula fisrt check paru paru okay then refer kli kedua doc kata kahak menebal so doc suruh bby saya untuk neb

Dlu ye. Tp sy kerap check hidung & bersihkan klu2 ada tahi or apa2 yg menganggu. If fm pun blh jd faktor juga.

2y ago

Poo keras. Bila tidur kerap tersedak nk muntah, bunyi kahak kuat