heartburn masa mengandung

Ada tak bakal ibu kat sini 28 weeks rasa pedih hulu hati yg sngt amat teruk Ini adalah kehamilan ke 2 saya dan baby twin Pedih dia mcam terbakar panas dibgian dada Dah bgi tahu dokter tpi dokter kata memang orang mengandung smua akn rasa cam itu Ada sesiapa boleh bgi saran untuk bagi kurang rasa pedih dan panas sebab sya dah elak smua mkanan yg boleh buat pedih hulu hati tpi still tak hilang jiga malah lebih teruk dri sebelum.a #seriusnanya #ingintahu #pleasehelp #bantusharing

2 Balas

boleh minum yakult. dgn mkn gaviscon. sye mnum yakult sehari 2botol. ade la rasa heartburn tu tpi krg. kalau rasa teruk sgt bru mkn gaviscon.

2y ago

nak tray lah nnty mana tau boleh kurangkan

oh tu heartburn sis ..kalau heartburn ambik gaviscon je akan lega ..kalau terok ambik 4 sudu gaviscon..kalau tak terok ambik 2 sudu je

2y ago

dekat gaviscon ada tulis utk ibu mngdung la sis 😂 dktr juga mmg bleh sbb ssuai utk ibu mngdung 😊