Newborn 2 minggu

Ada tak baby newborn yang asyik nak menyusu sampai tersedak? Macam mana ya nak atasi? Dia suka simpan susu dalam mulut . Bagi nipple atau botol pun still sama tersedak. Boleh share apa perlu buat tak? Saya jadi takut nak menyusukan anak 🥲#pleasehelp #seriusnanya #firstbaby #bantusharing

3 Balas

susu sis mybe laju keluar tu yg anak tersedak. kalo ank mnom botol pon tersedak try cari puting jenis isap baru keluar susu. tak isap dia xkeluar. mybe susu tu keluar bnyk dlm mulut ank x sempat nk telan abes tu y jd tersedak. tuk susu bdn try sis pam/marmet sikit dulu supaya susu tak mmncut kua bnyk sgt time bby nyusu tu. time nyusu pon try tggikan sikit kepala bby tu dri sblum ni

Kena perati anak sis, time nyusu tu, dia tgh tidur ka? Kot2 lepas isap tu, dia ttidur.. btw sy guna susu botol brand tiffany.. puting dia jenis kalo baby tak isap tak kluar.. masa breastfeeding pla, sis perah dlu susu sblm bg baby minum, sebabnya kalo susu badan dlm tekanan tinggi, ia akan memancut kluar, jdi baby xdpt telan semuanya..

pkai botol brand apa? lepas susu check mulut baby. ngiringkan tepuk2 belakang dia.