Tepuk tangan dan lambai

Ada tak baby mommies kt sini yg umur dah 1 tahun tapi masih belum reti bila disuruh clap hand dan byebye? Anak sy lelaki #pleasehelp #firstbaby

3 Balas

kena kerap buat depan dia. cara sy, kdg sy akn buka YouTube child song yg ada tepuk2..then kita pun ikut tepuk sama2. dan sy fokus utk satu bahasa sahaja. klu lagu bahasa melayu, bahasa melayu sahaja, xde mix2 supaya ank tak confuse. lama2 ank akn follow. tapi jaga screen time juga. off screen pun sy akn kerap nyanyi2 smbil tepuk2 tgn.

Buat sama-sama dgn anak. Bukan "disuruh". Buat sama-sama semasa menyanyi, puji dia bila dia berjaya buat sesuatu, lambai pada orang, kenderaan, haiwan, permainan..

kena kerap aja dia. Ulang-ulang. Nanti baby akan ikut