Bayi 6 bulan sembelit teruk.

Ada tak anak mommies yang pernah sembelit teruk dan dekat lubang buntut tu ada timbul macam daging menumpang?? Dah try tukar2 susu tapi sama je.

2 Balas

Ank sy bru elok 2 mnggu lalu, sy bg lactulose tp ank reject sbb manis sgt. Pg klinik dr bg enema. Lgsung smua kluar.

5mo ago

Dah pg klinik doktor pun bagi lactulose tu jg sis tp dah 3 hari bagi berak dia masih lg keras.

sejak bila mula sembelit? mkn dia mcm mana?

5mo ago

Dah nak sebulan dah sis. Dah bwa pg jumpa doktor bagi ubat tp sama juga sis berak still keras. Makan susu semua ok. Tp since dah tukar susu tu dia memang banyak sikit minum susu berbanding sebelum ni memang susu sebelum nak tido je