Opk positif dpo10

Ada sesiapa yg berpengalaman ttc guna opk alami mcm ni? CD14 dah peak , CD16 dah low balik... Then x update opk sampai laa harini DPO10 saja" gatal tangan nk check opk lagi🤣🤣 hati x kental nk check upt sbb ade kata dh boleh check klo betul lekat dh ade 2line.. takut chemical pregnancy nanti kecewa .. pastu takut awal lgi nti upt 1line je kecewa juga... Pengalaman yg pernah alami nii,, ada chance ke pregnant or ade ke yg alami 2kli ovulasi dlm sebulan lebih tepat waktu dpo10?#ingintahu

Opk positif dpo10
12 Balas

tkde cara lain sis nk tahu pregnant kena test upt je. tak semua opk +ve dpt upt +ve. bagi saya sama je once u dah test opk then +ve sedangkan u dah jumpa time subur u before that so u mesti ada harapan yg tinggi kan berharap yg u pregnant. so sama je kalau saya selagi tak test upt ibarat buat kerja separuh jalan. kepastian tak dapat just menambah rasa tertanya2 yg kadang2 kita lagi stress pikir. so baik test je upt kan smpai la delay period. kalau period datang kita redha cuba lagi next cycle

6mo ago

tulaa.. ramai suggest try buat upt ..next period sepatutnya 5hari lagi,, igt nk tunggu kalau missed period dulu baru buat upt... doakan ade rezeki ye🥰

opk sis ni same dgn opk sye. masa sye dpo8 test opk +ve mcm ni lebih kurang la. upt 2 line tp 2nd line sgt2 samar2 kena tenung kat bawah cahaya 🤣 dpo12 sye gune dip n tell mmg ade 2nd line clear sikit dr dpo8. dan sye mmg pregnant pun sbb lepas dpo12 tu kire delay period da .. ovulation sye biasa dkat2 nk period bkn lpas period mcm org lain sbb cycle sye jenis irregular (panjang) skrg sye 39w tggu baby keluar je.. 2nd baby ..

6mo ago

InshaAllah. jgn lasak2, jaga pemakanan, jgn skip folic acid dan kalau bole tambah suppliment vit c .. semoga baik2 saja utk awk ya.. Aamiin..

ada kes ovulasi 2x, tapi sangat jarang. ada kes yang first positif tu badan kita cuba nak ovulasi tapi gagal, sebab tu lepas tu dapat positif semula, sebab badan kita cuba ovulasi lagi sekali. tapi selalunya macam tu jarak dia dalam 2 ke 3 hari je, tak sampai 10dpo. cuba sis test UPT. kadang OPK detect HCG sebab protein dia lebih kurang sama dengan LH. moga murah rezeki sis kali ni 💜

6mo ago

aamiin... nanti kalau dah test upt kite update lagi dlm nii🥰 moga ada rezeki saya🤗

Sya sama mcm nhe sis…dpo10 sya test opk double line terang…sebelum nhe sya dh ovulasi…cek opk dpo10 double line lgi…lepas tu sya try cek upt…double line tp samar2..masa tu tk lewat period lgi…start dpo10 sya test upt tiap hri…mkin hari line mkin terang…tp hati kena kental nak test…Alhamdulillah sya pregnant🥹..sya 2 tahun ttc…

Sy byk sgt opk kat rmh.. so saje try bt opk.. naik double line mcm ni.. haritu tgk tt dr rai dia ada cite ttg cek pregnant guna opk.. (syarat dia opk msti double line terang) pastu sy beli upt dan yes sy mgandung.. nanti cuba la tt dr rai efferty byk tips yg dia sharing.. Good luck

haiii semua...saya update...nii saya test pagi tadi since dah lewat period 1hari.. Alhamdulillah 🥰 doakan saya & kandungan sihat" sahaja ye... lgi sebulan baru gi scan, sbb kalau ikut LMP baru 4weeks 1day...tq advice semua...

6mo ago

alhamdulillah.. congratz sis..

Hmmmm malas nak cakap. Byk sangat mommies kat sini suka normalisekan guna OPK utk check pregnancy. UPT = Urine pregnancy test. Nak tau mengandung ke tak check guna UPT. hati kena sllu kental kalau TTC. kalau tak positive, cuba lagi next cycle

6mo ago

Hi sis yang tanya soalan tu. Bila masa saya marah awak? Kalau marah ada banyak tanda !!!!! macam tu. Sis tanya soalan, kita mommies kat app ni bagi pendapat je and you kena open la terima apa orang komen. Tak suka, baca and ignore. Mungkin awak baca nada saya tu macam marah. Org2 kat app ni banyak je tanya soalan test guna OPK, just bagi nasihat je. Bukan marah. Adoiii kalau takleh terima nasihat, takyah la tanya kat app ni sis. Lagi 1, nak reply post dengan UPT positive. Alahaiiii, i bagi advice elok2 awak nak melenting pulakkkk. Hmmm. Entah. Apa pun. Tahniah sebab positive pregnant. And positive your mind jugak yer sis. Take care ☺️☺️☺️

congrats sis .. samala kita sis. opk +ve peak then upt pn +ve. smoga kandungan kita selamat kuat hnga masa bsalin & baby sempurna sifatnya.. Amen..

so lps sis test opk nie ape result yg sis dpt? preggy ke x?

6mo ago

2line*

pregnant kot ni.. sy prnah cm ni.. check upt 2 line