Lilit kepala bayi

Ada sesiapa yg ada masalah dgn ukur likit kepala bayi tak 🥺 boleh share tips or pengalaman korang as parent ke. Baby saya 8 bulan skrg ni. Masa checkup kk 6buln berat bdn 6.8kg , tinggi 66cm bmi nya 15.61. Lilit kpla 40.5cm . Mmg tak dinafikan anak saya ni halus je maybe sbb girl . Nurse ckp tk normal. Risau dibuatnya. Tapi jumpa doc bentuk kpla cantik. Perkembangan pun ok. Next week klu tk cantik lagi ukurannya kena jumpa pakar 😅

2 Balas

sometimes org x kesah sgt lilit kepala tp sebenarnya penting.. besar dr sepatutnya risau ade cecair. tp kecik dr sepatutnya pun bole jadi ade masalah. keep follow up dgn doktor utk tau masalah ape ya. jgn amik endah.

yang penting bmi dia ok..