17 minggu 4hari

Ada sesiapa yang sama dengan minggu kehamilan 17 minggu 4hari saya.saya stil tak rasa gerakan baby lagi. Cume risau Normal ke tak minggu kehamilan saya ni kita tak rasa baby gerak lagi. Biasa minggu ke berapa ye ? #ingintahu #pleasehelp

8 Balas

Depends juga orng. Tp saya first mom juga 17w dah start rasa gerakan dari dlam geli2 camtu. Mmg hari2 rasa. Skrng ni 20w dah rasa makin kuat skit kadang kalau dia tendang blh rasa dari luar kalau pegang perut pakai tapak tangan. Even x brpa kuat lagi tp blh la rasa. Maybe saya jenis kulit perut nipis kot😅

11mo ago

mgkin saya rasa perut nipis tak berapa nak rasa

Mostly saya baca ramai yang first time mom dorang rasa gerakan baby start 20+ weeks. Normal je tu. Macam saya 16 weeks rasa bubble, 17 weeks dah berombak perut😂 taktahu lah saya ni normal ke tak, rasa macam cepat betul.

11mo ago

tu lah saya anak keenam ..anak semua start gerak 16 minggu ketas..kali ni je rasa lambat ..tp inshallah mgkin sikit lewat sbb baby semua x sama kan..janji baby sihat je kat dalam

Biasa nya 20 minggu ke atas baru rasa gerakan baby sis. Ada org 20 mggu bru rasa, ada org 22 mggu baru rasa gerakan baby. Depends. Ada cepat ada lambat.

11mo ago

betul puan..saya rasa mgkin dalam 20 minggu ke atas baru rasa gerakkan..mgkin sebab bby masih kecil kan puan

saya minggu ke 18 baru dia rasa rancak sikit bergerak tapi kalau kita sentuh perut sebelum minggu 18 tu rasa la sikit2. normal je biasa 20-24

normal je.. mcm saya 21 minggu baru dapat rasa

Normal. Normally 20weeks. Dont worry too much

Samaa sy pun belum rasa lagi

normal