Baby breech 36w

Hi, ada sesiapa yang berpengelaman baby breech (songsang) pada 36w? As a first time pregnancy, agak merisaukan bg saya 😅 and doktor pakar beri cadangan utk buat pusingkan baby pd 37w even peluang cuma 50-50.

1 Balas

breech ada 3 jenis tak silap. footling , lagi apa tah . no need to worry kalau doktor dah cadangkan ECV. kalau fail, try minta buat sekali lg . kalau tak boleh jugak, redha je la sis . saya pun dah redha. sebab kedudukan baby saya melintang, ada jenis melintang yang bolrh dipusingkan, ada yang tak 😌 saya now 37w. dah nak masuk 38w dah. isnin ni appointment pakar, tak tau lah macam mana nanti 😌

2y ago

isnin depan baru nak try buat ECV dkt hospital sg.buloh. Position kepala dia haritu sama ada tengah antara dada takpun bhgn perut kanan saya 😅 kita ikhtiar mana yg boleh