Sesuatu pada kemaluan / diaper ada kesan merah oren

Ada sesiapa yang baby boy dia macam baby boy saya? Baby boy saya 8bulan. Kalau kencing ada oren2 pada diaper dia. Pernah masuk Hospital untuk rujuk, sample darah dah ambik, duduk dalam wad pun dah awalnya sebelum masuk wad, nurse ambik sample air kencing cakap kencing kotor tapi masa duduk dlm wad, doc ambik sample cakap tak kencing kotor pun. tapi doctor suruh balik cakap tak ada apa2 sbb result darah ok. Tapi saya tetap tak sedap hati, baru2 ni ada kristal oren2 berkilat kat punai nya masa nk tukar diaper, kristal ni still kering bentuk mcm garam tp bersinar. Selalunya sy tukar diaper dia dah brcampur dgn air kencing. Ini bukan darah #seriusnanya #firstmom #ingintahu #pleasehelp #bantusharing #firstmom

Sesuatu pada kemaluan / diaper ada kesan merah oren
1 Balas

baby sy pernah kena, tapi masa tu usia dia baru beberapa hari, baru 5 hari..jadi macam tu sbb dia dehydration tak cukup susu, berat dia drop dari 3.14kg jadi 2.6kg 😢 masa tu sy igt dia cukup minum susu sy, rupanya tak cukup..dan bawak pergi hospital check darah dan kena tahan wad, tp kena tahan sbb kuningnya yg tinggi 😓..sy tanya doktor pasal kencing anak sy tu dan doktor kata sbb baby sy dehydration, badan dia kurang air, kurang garam, kurang gula maksudnya dia tak dpt nutrisi yg cukup, dia takdpt susu yg cukup..alhamdulillah lps discharge tu dah normal kencingnya, sy kerapkan bg susu dkt dia, sekarang anak sy dah 5 bulan..tp baby sis dah 8 bulan, mungkin faktor pemakanan? dia makan dan minum okay tak? kena pastikan dia dpt nutrisi yg lengkap dan cukup..