Pernah bersalin secara elective czer di ppum tak??!

Ada sesiapa ibu2 yang pernah brsalin elective czer di ppum tak? Saya nak tau pengalaman ibu2 brsalin secara elective czer di ppum dari mula kena masuk wad tu, boleh bawak fon ke x ye? Sblm ni sy brsalin emergency czer dua kali dah di ppum, so memg x di benarkan bawak fon, sy nk tau klau elective czer pon sama ke ye? Klau elective czer kena masuk wad dulu ke macam mana? #ingintahu

3 Balas

Sy tak pernah czer. Tapi ppum beranak normal / czer mmg tk boleh bawa fon. Bab warded tu, kena check dgn dr awk. Kalau dia nak awk warded awal utk observation before czer, yes. And biasanya czer diorang tak bagi awk makan and kena puasa kan? So mmg kena duduk ward. Cuba next check up awk tanya diorg

4mo ago

Tulah, sblm ni sy try brsalin normal dua kali prosedur dia sama je, tetap xleh bwk fon klau dah kne serah diri, lpas brsalin naik wad baru boleh, kalini elective czer tu yg nk tau tu, btw thanks yee..

saya pernah elective csec, tapi di selayang, bukan PPUM. tapi rasanya prosedur dia sama. kena warded awal sehari, dia nak monitor CTG, BP, suruh puasa. saya haritu plan csec pukul 11, lepas subuh dalam pukul 8 kut dah kena masuk catheter. phone tak boleh bawa masuk OT, rasanya mana2 pun sama.

4mo ago

Klau prosedur tu sy tau sis, sy just nk tau ppum dari mula ward tu boleh bawak fon ke x😅 sbb ppum ni klau brsalin normal dari mula serah diri nurse suruh bagi fon kat husband, klau dduk dlm kwasan labouroom tu sminggu,smingu la kite hidup tanpa fon., lepas brsalin naik wad baru di bnrkan ada fon..

Ppum czer berape ye harga

4mo ago

Tak pasti, sy guna GL..