First time mom

Hi. Ada sesiapa di sini yang ada pengalaman bersalin di hosp kerajaan tapi apply bilik kelas pertama? Memang ada ke? Open for public or orang kenamaan sahaja? Terima kasih.

5 Balas

ye memg ad hosp kerajaan bilik kelas pertama.msa anak 1st n ank kdua, mmg rezeki sy dpt 1st class.1 bilik ad 2 org.n ad toilet.sy tak pastila start gred berapa dpt bilik tu. mcm sy gred 44.

1y ago

haah.cume ny mber² sy rmi jgk wlupn ad gred lg tggi dr sy, tetap x prnah dpt bilik tu jugak.dia bgntung pd kkosongan jgk sbb bilik ny tk byk.mugkin msa sy bsalin tu x rmi patient tu slh 1 fktor.kawan sy rmi je suka duduk wad biasa y wad 3 tu kata dorg rmi kawan, tak takut.gitu la.cuma masa tu dah dorg tolak sy ke bilik lain,kita ikut je la.tpi tk tkut jgk sbb ad kawan sebelah kan.dia asingkan dgn tirai je.sama je sis mana² bilik pun.y penting kita doa mudah bsalin,dpt balik cpt,baby kuning bacaan rendah,ibu baby sihat,n semoga koyak x byk.aminn.

dduk kelas dua pun dah seram bila katil2 lain discharge, apa lagi first class 😂😂😂 kelas 3 jgak la yg okey.. maybe boleh cari hospital gov yg ada pakej FPP

1y ago

oh okat. tq :)

1st class slalunya kne book awal sis and bergantung pd kekosongan. xsemestinya kne keje gov bru dpt blik tu. sye dlu dpt je blik 2nd class bersalin kt hpj.

kena apply awal.. dan tengok pada kekosongan wad jugak.. open je pada public cuma kena apply awal dan tak semua hospital kerajaan ada fasiliti tu..

1y ago

tak sure dekat website ada atau tak. boleh cuba walk in hospital n tanya dulu dekat sana..

Orang atasan je sis. Class 2 pun didahulukan untuk staff kerajaan gred tinggi ikut kekosongan

1y ago

sy penah duk kelas 2 sbb kelas 3 penuh. 😂😂 bayaran tetap follow kelas 3 🤭🤭 bagi sy layanan kelas 2 or 3 sama rata je.. maybe ikut staff jgak kot