Pregnant 13w

Ada sesiapa dalam usia sama mcm kandungan saya? Rahim bila tekan mmg tak rasa apa apa ke? Sy jadi pikir bukan bukan sbb perut org besar, sy mcm buncit asal. Takde rasa apa apa walaupun size kandungan pada usia ni dah nk masuk 7cm#ingintahu

6 Balas

Normal sahaja tu sis. Nanti 4 bulan, perut pun tak membesar mana tapi bila masuk 5 bulan dan keatas perut akan lebih cepat membesar. Masa tu memang akan cepat je berubah. Nothing to worry asalkan bila scan baby membesar ikut masanya dan sihat.

saya 12 week.. perut saya tak nampak lg..klau baring rata je.mcm tak pregnant.tapi p scan dh ada baby bergerak. klau sis rsau.cuba pegi scan.

saya 13 week, perut memang nampak gila tapi semalam nurse dtg rumah check dah 13 weeks ni tp takrasa apa apa pun. terus fikir yang bukan bukan 😭

2y ago

baby kalau tak menjadi dia akan gugur sis. dimulai dgn pendarahan, mula2 blood spotting tu sikit nanti lama2 akan jadi banyak & bila sampai masa, kantung tu akan jatuh. kalau takda bleeding, maknanya baby masih ok & membesar. jgn fikir pasal perut kecil ke besar. baby pun masih kecik lg, baru berapa cm je. nanti 6-7 bulan masa tu memboyot dah tak boleh sorok. kalau risau, tiap 2-3 minggu gi scan. tengok perkembangan dia ya.

Sy pun 13 week sis,,akn rasa keras bahagian bawah perut kalau sy baring ,sy pun buncit tp perut tetap nampak,ikut badan org jg sis jgn risau

2y ago

Sy blh baring meniarap masih lagi blh. Tp rasa sakit sikit la

yee .. sama mcm sy.. klu risau sy pergi scan je.. Alhamdulillah baby ada je gerak2 cuma masih kecil lg sbb tu perut x nmpk lagi 😄

sy 13 week.. xsure lemak or baby bum.. nurse tekan2 xrase lagi.. dgr jantong ade.. scan nampak.. nurse risau salah kire date jeee

2y ago

sama sis.. saya pon xpasti lemak ke baby bum..saya jenis kulit perut tebal..😂