tekanan darah

ada sesapa sni pregnant tekanan darah 140 tapi kali ke 3 cek baru turun 130 atau 120 + . nak sampai beranak akn ad risiko kne darah tinggi x? ? ada tips utk elak darah tinggi?

2 Balas

Sy masa awal kehamilan sekitar 4 minggu mcm tu darah naik...Mase tu bru tau mgdung..die punye risau amik Mase jgk nk betenang dan g klinik lepas dua minggu bt buku pink...awal tekanan 140 Mase nk bt buku 123...nurse ckp ok...lega la skit..skrg nie BP ok je cume kaki ade bengkak tkt kne prelmsia tu kne selang sari amik tekanan darah...skrg nie dok pikir yg tu je sbb sy dan 39week 1 days..

Sy xde darah tinggi tp kakak dlu ada.