Baby melintang

Ada sepa2 ke pena alami kedudukan baby melintang bila kandungan dha msuk 34 minggu?? Sblum nie elok je kepala baby kt laluan rahim tpi bila dha msuk 34minggu baby tiba2 mlintang. Doctor bgi tempoh 2 minggu utk baby brubah ke posisi asal klau x brbh msuk 36minggu dctr bgi appmnt utk czer. Tolong kongsikn tip utk turun kn kpla baby balik.#pleasehelp #bantusharing

10 Balas

🥺 sy scan 32 weeks haritu baby melintang, lepas tu scan skali lagi 33 weeks baby sonsang..doc bg tempoh sampai 36 weeks utk repeat scan..kalau still sonsang dia akan refer pg pakar utk buat ecv..kalau tak berjaya ecv pakar akan set date utk czer. Risau juga ni🥺🥺 skrg ni 34 weeks, sy masih dpt rasa kepala baby kt atas..sebab dpt rasa tendangan baby byk kat bahagian bawah😔

sama macam saya 34-35minggu check up kepala melintang, check up 36minggu (minggu lepas, kepala kebawah tapi laluan belum lock lagi). ni dah mula rasa kontraksi palsu. rabu ni check up 37minggu pulak. tak tahu apa keputusan. misi hanya cakap selalu pujuk baby ja. saya doakan ibu yang lahir bulan ogos dipermudahkan 🥰

2y ago

baby saya breech..duk pujuk la hari² suruh baby pusing kepala..

Tengah lalui sekarang. Next week isnin 37w ada app o&g utk scan. Kalau masih melintang, doktor bg tarikh ceaser. Tak kisah normal ke ceaser asal ibu & baby selamat.

Waktu mcm ni mmg lumrah biasa baby akan pusing .. ada masa lagi insha allah tiba dekat nanti baby akan turun balik ke laluan. Jgn panic yer, jz be normal n berdoa

mcm saya pernah baby melintang . lepastu buat senaman tngok kat youtube utk baby melintang . n baca doa baby melintang . alhamdulillah skrg dah ok balik . kena

kakak saya baby melintang 36week, 37w dtg hospital nak pusingkan baby, sekali tali pusat terbelit pula terus emergency czer.

sy rasa pn bby sy xturun2 lg ni. skrg dh 35 weeks. mggu dpn bru scan

Pujuk baby turun bawah. Ada masa lagi tu

sy pn cmtu sis risau jgk nih

Maaf tiada pengalaman