Stress alahan gatal²

Ada sape² yg tau mcm mna nak hilangkan gatal² dkt miss V..makin teruk bila masuk 21wks ni..bila shave mesti timbul bintik² mcm jerawat batu yg ada nanah tu..gatal sgt² sampai tido mlm pn boleh terjaga..kdg² bila nk buang air kecil..akan gatal sgt² dlu baru la dapat rasa yg dah nk terkucil..gatal dia dah xblh bwk bincang..kesan hitam dgn parut garu tak payah ckp la..stress sgt²..1st pregnant tak jd mcm ni😥..terima kasih mana yg sudi bantu #gatalgatal #2ndpregnancy #stress #21weeks

5 Balas

Sy pun pernah mengalami. Lepas shave mesti akan timbul bintik2 tu & akan gatal sangat2. Ditambah lg dgn keputihan yg teruk, sy garu sampai luka berdarah. Tp skrg dah ok. Tips sy; (1) Pastikan miss V sentiasa kering (2) Selepas shave, sapukan aloevera gel di bahagian yg dicukur (3) Tukar seluar dalam jenis longgar sikit supaya kulit yg gatal tadi x melecet (4) Utk pastikan miss V sentiasa kering, sy kerap tukar pantyliner juga (5) Minum byk air putih

2y ago

nanti Sya cuba guna Aloevera sbb kulit Sya kering sgt²... terima kasih utk tips😊

sy guna pad tuk elak seluar dalam dr basah sbb ini terjadi sbb keadaan yg lembap mnyebabkan ruam & gatal² selain tu sy sapu ubat sapu kat bahagian yg beruam. sentiasa pastikan dlm keadaan kering insyallah akan hilang sbb kalau biar lembap ruam tu akan semakin teruk.

klu bukan mslh keputihan gatal mgkin alahan sabun cuci utk seluar dalam. sy guna sabun cuci khas utk baju baby xde dh gatal..tp klu gatal sbb keputihan better jmp doktor sis..sbb sy sblm ne gatal yg kputihan

guna medicated feminine wash sdm. wasap mamyD if nk join order skali wasap.my/60107986769/Fw

saya cabut jaa trus hilang gatal…seluar tu pon jgn ketat sgt…

2y ago

sakit tu sakit laaa…tpi nk buat cmnaa…dh gatal trpksa jga laa pkai wax…klw xnk pkai wax sruh ja suami cabutt…kdg2 sy sruh ja suami sy cbutt…klw sndri buat mmg pkai x laaa…sbb sakit kan…