Nak Masuk 4 Bulan Sembelit Teruk

Ada Sapa2 Tahu Tak Ubat Apa Buah Apa Jus Apa Yang Boleh Lembut Kan Najis ..Selain Air Masak..Dah Minum Air Masak Banyak Pon Tak Jalan Jugak..Tak tahan Rasanya Rasa Nak Membuang Bila Di Teran2 Najis Nya Stuck Je Kt Jubur Allah Seksa Rasa...Meneran Sambil Menangis..Kesian Je Dekat Baby Takut Ada Effect Meneran Kuat2😭

12 Balas

saya makan ubat Ganilia.. alhamdulillah.. nk membuang pon senang.. HB pon cntik jer.. mula tu.. doktor suggest iberet.. sy minum air msak bnyak pon xjalan.. lg kan makan² syur ke ape.. tetap susah nk membuang .

awak cuba makan sayur n buah banyak lagi , sye 4bulan takde masalah berak taik keras , sye kdang pun nk dkat seminggu gak amik mase nk mmbuang .

Try makan ostenutrix shaklee. Sy ada sembelit juga awal2 pregnant. Alhamdulillah skrg setiap kali nk membuang mmg lancar hehe

atau bnyk kn mknan sayur-sayuran...sya pun sama sembelit teruk smpi buasir keluar.... alhamdulillah ikut saranan doktor ....

Sy minum sunquick tanpa gula segelas sehari pagi2 mesti smooth je nak membuang. Mungkin Puan boleh cuba. 😊

Cuba guna trub dari tasneem tak panas InsyaAllah dapat membantu masalah sembelit lagi² tengah mengandung

Sy amal shaklee ostenutrix sis.. skrg anak ke2... ank 1st pun sy mkn tu jga .. Alhamdulillah berkesan

Sy klau sembelit mkn buah oren. Brp minit pastuh mmbuang laa.

sy klau da 2-3 ari x berak,sy mkn pisang..auto ke jmban.😅

sy mkn ulam ulaman sis.. auto senang je nk membuang 😅