sedihh

ada orang tegur , dahh 6bulan tapi perut still tak nampak . mengandung ke tak . erm rasaa nak menangis time tuu . Tuhan je yang tahuu 😭😭😔 sampai terfikir , yeke akuu mengandung ke tak 😔😔

93 Balas

sis kalau nak ikut cakap orang tu memang sakit kepala nak fikir .. abaikan je apa orang nak cakap tak payah peduli , saya ni masa masuk 5 6 bulan orang cakap perut dah besar macam dah sarat hahaha okey je tak ambik hati siap bagi senyuman lagi .. janji baby dalam perut dan sis sihat je sudah 😊

Sy pregnant tahun lepas pon sampai dah nak beranak pon org ckp mcm x mengandung je perut kecik. Awal2 terasa la jugak, tp tiap kali scan doktor ckp normal, baby sihat. 😊 alhamdulillah skrg anak dah 6 bln semangat badan dia. Lahir time 36w 2.4kg je skrg 6 bln lebih dah 8.5kg.

Tak perlu nak sedih sis. Mulut org memang tak blh nak ditutup. Biasa je pregnant x nampak perut. Janji anak dlm perut sihat in shaa Allah. Kan lg senang nak bawak perut ringan je. Hehe. Tamo sedih² sis. X baik utk baby. Be positive ok. Semoga dipermudahkan ye.

sy pon perut kecik.. dah masuk 34 mingu. rupanye bile doktor scan, air ketuban kurng dan ank kecik 1.8 kg. x padan dgn pringkat umur. doktor paksa bersalin operate. takut bby lemas . ni tgh tgu inkubator bby 0 je ni. klu ada, terus kena operate. doakan sy dan bby selamat yea

4y ago

semoga dipermudahkan segala urusan sis bersalin nantii . InshaAllah Aamiin

Sy yg tnggu hari ni pn org duk tgur kcik je perut..sy snyum je mls nk amik pusing yg pting g checkup DR kata normal semua so x prlu risau.abaikan mulut org tu.Ni time mgndung punya ragam lpas bslin pn ada jgk nnti nk kena hadap mulut org.sabar ye stay positive selalu❤❤

4y ago

Aamiin begitu jgk utk awkk❤.

Nape nak fikir mulut org, mulut org dah lumrah puaka, tak muda tua sama je, tu dah mengadung tK mengadung lgi teruk, abaikan janji anak and mak sihat sejahtera takde cacat cela, bersyukur allah bgi pregnant walaupun perut kecik ke besar, dpt jugak merasa jadi ibu

Kita sama😂semua pakat kata xnmpk perot mmg sedih bila org ckp mcm2 tp dokter kata baik je semuanya normal je lg2 klau frst mengandung....kita ni bukan ambik kesah sgt org nk kata apa cuma sedih la pastu jd bnyk pikir sbb org kata mcm2 betul x awk😂

4y ago

Tula kan welcome awk😄

takyah sedih2 sis...perut besar pon org kata..perut kecik pon org tetap kata..dah namanya mulut manusia..nak mcm mana pun taktahu lah..suruh dia tanya Allah..kenapa perut kecik..sis takyah sedih..janji ada baby dalam tu gerak2..sis je yang rasa...

Awat nak dengar cakap orang. Okay la tu tak nampak sangat perut. Nanti lepas bersalin senang kempiskan balik. Kalau doc cakap baby okay, so takde ape yg nak dirisaukan. Ada orang sampai bersalin perut kecik je. Janji baby sihat alhamdulillah.

ALLAH..masih lagi ad mulut2 begitu yea..sabar Dan tabah sis..sy Pon nk msuk 6bulan.. kecik jgk perut..xpelah sis as long sis dn baby every time check up result doktor kata bgus..ckup dah..kuat Tau..jgn down..mkn ubt dn mkn minum sckupnya..