Normal ke baby mengeliat terlampau kuat semasa tidor?

Ada masa sampai termuntah sikit, tersedak, merah2 muka..Tak lama, tempoh masa mengeliat semasa tidor sekejap je. cuma kene berjaga malam skit takut tk tersedar masa baby tersedak. ##firstmom #firstbaby

7 Balas

Kalau sy , sy panggil die meneran daging . Mmg kadang akan jadi termuntah dan merah muka . Tapi sentiasa perhatikan . Kalau baby tidur lena, takkan mengeliat . Mungkin kene bagi baby kenyang sebelum tidur

Sama la baby sy pun mngeliat semasa tdo smpai merah2 muka .Sy dodoikan kn dia,tepuk2 punggung baby. Pastikan baby kenyang sblum tdokn .

kena sendawakan bayi. buang angin dlm badan bayi tu penting tau. itu yg buat dorang tidak selesa, bahaya klu tsedak smsa tidur

sama. baby sya pon mcm tu. skrg dia 2 bulan 8 hari dah.

sama , menget kuat sampai merah2 muka

lepas myusu tepuk bg sendawa

bby sye pn mcm tu..