CHECKUP GIGI

Ada ke yg pergi checkup gigi mase kandungan 20minggu keatas ? sepatutnya nyaa awal² kandungan kena check sekali kann , dah 20minggu ke atas ni boleh lagi ke pergi check? tk pasal² kena marah dgn nurse pulakk tk pergi check lagi , padahal awal² haritu dia yg kata nak bgi appoiment, eh skrg tup² dia slhkan kita pulak kenape tk pergi lah 😅#bantujawab #SeriusTanya

4 Balas

boleh lg tu..sy cek gigi masa 24minggu..lpastu terus buat rawatan..buang karang.tampung gigi...doktr ckp sblm masuk trimester ke3 xpe je ..sempat lg tu

2w ago

ohh , klau mcmtu lega lah sikit, sbb nurse kita mcm mrh sngat pulak tk pegi check lgi, sbb dah lewat katanya , ikutkan klau mcmtu dia ckp mmg tknk pegi lansung 😅 tpi msh boleh lagi nnti kita pegi lah

sy 26hb ni baru nk checkup gigi 20w 3d ...tapi nurse yg ckp bulan 6 so sy taktaula nnti check kne mrh ke x

2w ago

mcm sy masa ank sulong dgn no2 xpergi pon..sb fikir gigi xde masalah cuma ade karang je...yg no3 ni terdetik nk pegi...g buat rawatan buat ape yg patt

Boleh je. Sy 20w dah dberi appointment utk cuci gigi

2w ago

okayy jugak lah klau dah dpt appointment, kita ni dia suruh pegi bila² masa jaa, risau jgk klau pegi bila² mase ni, kot dorg suruh dtg lagi sekali pulakk nanti

samaaa . saya pun nak tau jawapan 🥺

2w ago

21 week