Berat naik lebih dr 3kg nurse suruh mnm air gula lg..Tp sy tkt result sgkt gdm..Skrg 21weeks..

Ada ke yg naik berat byk tp xda sgkt gdm?

2 Balas

saya naik 6kg/sebulan kena minum air gula. alhamdulillah tak sangkut gdm. sis boleh kurgkan makan benda manis. kalau teringin sangat, mkn sikit je pastu cover balik dengan air masak byk2

ade. mnum je. kalau betul ade gdm atleast boleh control dari awal. bahaya gdm nii.

2y ago

gdm boleh normal. tapi xboleh lebih dri due date. sye gdm on dc. doctor pakar bagi normal. tapi incase dh 39w6d still xde tanda lagi, dorg akan msukkn ubat utk bersalin. sbb xboleh lebih dri due date. kes setiap org beza tauu. nnti selalu doctor kk akn refer ke pakar utk bmi lebih. mcm sye kes bmi lebih n gdm on dc je. tpi bby x besar, still dlm range normal, 2.7kg 36w.