Bukan putus asa tapi tak nak berharap

Ada ke mcm sy.. Rasa tak nak usaha apa2 lagi.. Kalau ada rezeki mengandung, adela.. Takde takdelaa

11 Balas

saya la tu.. dgn irregular period dr sekolah.. 10tahun lepas dekat 2tahun jumpa doktor pakar o&g, last day sblm discharged tca hospital doktor kata, irregular period ni biasa nanti kahwin susah dapat anak, kalau berlaku nanti awak dtg sini balik kita tgk apa boleh buat . bila nak kawen awal2 kata kat husband (masa tu tunang la) sy ni high chance utk susah pregnant..dia ok je. sy pun ok je lagipun adik sdri ada 7org, penat dah jaga budak🤣😂. bila da kawen kami lalui hari2 macam biasa.. suami selalu kata takpe la kalau takde anak lg.. ingat boleh dating lama2 berdua je tau2 habis pjj lepas 1bulan dah pregnant, kira 4 bulan lepas kawen. kita kena ingat, sebanyak mana kita usaha nak dapatkan anak @ usaha taknak dapatkan anak, kalau Allah nk bagi tetap lekat

5mo ago

belum sampai masa dapat rezeki anak.. puan dapat rezeki lain yg bila dh jd ibu tak dapat antaranya masa lapang yg ibu2 baru & ibu2 anak kecik dah tak dapat lg2 suri rumah yg duduk dgn anak 24jam setiap hari. 🤗 sabar ya? insyaallah at the right time dapat anak dr rahim puan ❤️. try test kesuburan puan & suami dah? ohya mak sedara saya 11tahun kawen baru dpt anak, now anak dia dh ada boy & girl.. ada yg bakal menyusul lg tu

Saya pernah. Dulu awal kahwin saya terlalu berharap. Org kata nk berharap boleh tp jgn terlalu sgt sebab boleh stress. Nk pregnant takleh stress. Usaha tetap usaha tp jgn terlalu letakkan harapan yg tinggi, takut kecewa pastu tiap2 bulan nangis bila upt negative. Once saya terima ketentuan kalau ada rezeki, adalah, tak fikir sgt eh tetiba lekat pula 😅

5mo ago

yeke awk..perlu tak bhenti opk test tu.tiap bulan ade je ew mcm biasa

usia pekahwinan setahun ke ats kalau belum ada zuriat try la cek kesuburan sperma cik suami ye. kena buat suami dulu. kalau suami ok tak ade mslh bruk cek isteri pulak. nanti ada la doktor bgi rawatan ke apa. takpe. kita ikhtiar..yg menentukan semuany Allah. jgn putus asa ok 🥹

macam saya masa first time try memang usaha ikut segala tips, lepas tu gugur. yang kali kedua dah malas and tak nak fikir. kalau ada tu ada lah Allah bgi bila tiba waktu nya. Alhamdulillah bersalin bulan 11 haritu

Bila kita rasa tak nak berharap tulah tiba2 baby hadir, sbb bila kita dah tak nak berharap, level stress kita menurun. In shaa Allah. Semoga dimurahkan rezeki kawan2 ttc. Aamiin. 🤲🏻

Sy pun prnh rsa mcm tu jg sblm ni tp bila tgok ipar,biras, kkak sndri mgndung nak jg ada baby lgi. Skrg tgh ambil smngat nak usaha balik utk mgndung.

saya ttc 10 tahun, usaha selagi daya, Allah akan bagi rezeki pada waktu yang tepat. Yang penting control stress, enjoy life macam biasa.

sy ckp2 10 tahun baru lkat suami isteri x da msaalah apa2 skrg 26 week..MMG tiap2 bulan mghrap Smpai Stu tahap biarkan ja ehh tba2 lkat

sy dulu 7 tahun kawin xde rezeki anak. sy tak pernah berhenti berusaha alhamdulillah usaha membuahkan hasil. skrg anak 2 dah.

sis dah berapa lama married? kalau lebih dr 1 tahun sis dah buat fertility check or dah ad diagnosis ap2 dr pakar fertility?

5mo ago

awal kawin 6bulan dlu je penah checkup ovari,rahim semua ok lepastu xpernah check apa2.skrg dah 2thun ttc