Full susu badan sampai 2 tahun

Ada ke mak2 kat sini yang nak susukan anak dia sampai 2 tahun. Tak bagi makan walau anak dia 6 bulan.#firstmom #bantusharing

9 Balas

Susu badan sehingga 6bulan, dan diteruskan sehingga 2tahun. Bermaksud, lepas anak dh masuk 6bulan, bg dia makanan, dan dlm masa sama bg susu badan. Bukan bg susu badan 100% sampai 2 tahun, konsep dia susu badan + makanan. Yg sy faham mcm tu la awk, harap membantu. Jika Salah mntk perbetulkan. 🙏

Bagus dah puan nak bf anak sampai 2 tahun, tapi bila dah sampai fitrah makan anak, bagi la dia makan puan..mesti anak sihat bambam gebu, dpt nutrisi yg cukup..kalau anak tak cukup nutrisi lagi susah, mcm2 sakitnya nanti..anak kecik kalau sakit susah, tak reti nak cakap..

Awk taknak bagi dia makan sampai 2 tahun ke apa? Sebab sesetengah bby sebenarnya dah boleh dibagi makan start usia 4m untuk mencukupi nutrien dia. Tak cukup bila dengan susu je selepas 6m. Dia pun kena dikenalkan dengan belbagai rasa dan texture jugak.

baby kena start makan bila dah masuk 6 bulan. kalau tak nanti baby tak cukup zat and boleh menyebabkan penyakit disebabkan malnutrition. jangan buat main, bahaya untuk anak.

anak nanti akan tumbuh gigi sis.. ada yang tak sampai stahun dah tumbuh. dan gigi ni fungsinya utk makan, bukan utk kunyah nipple ibu. Tuhan dah buat elok2 dah..

npe xnk bg baby makan ?? ade sbb2 specific ke? kebanyakkannye org xsabar nk bg baby makan. pelik je soalan sis.

5mo ago

kalo xbagi makan xcukup zat la anak tu. berat pun xkn naik kalo naik pin mgkn sikit. ada sbb knp 6bulan kena bg mkn. sbb baby da start memerlukan nutrisi utk perkembangan. jgn nafikan hak anak hanya sbb pk najis. tlg bnykn membaca. skrg nk cari info semua kt hujung jari.

Kenapa pula xnak bg dia makan 😬

Kenapa awak tanya macam tu?

Peliknya.............