Bayi 3 bln bacaan hb low

Ada ke ibu2 dalam nie yg ada pengalaman bacaan hb anak low?anak saya 3 bln lebih. Bln 9 bacaan hb nya 14, bln 11 bacaan nya 9, hari nie pegi ke kk bacaannya sama jugak. Sblm nie ad amik darah utk cek iron alhamdulillah elok je. Dr kata kemungkinan kena refer pakar huhu. Ada yg sudi kongsi pengalaman 😊#firstmom

1 Balas

mcm anak no 3 sya .. doc pakar check utk thalasemia .. dia beta thalasemia .. so , kena bagi ubat folid acid .. anak sya lahir premature .. mmg slalu kena ambik darah laa smpai umur dia 4 tahun .. ada naik sikit hb dia baru stop ambik darah .. doc just suruh pantau if dia ada pucat ke apa tu je ..

2y ago

jmpa doc dkt kk x da cuma jmpa misi je utk inject .. selebihnya banyak ke pakar je .. eh x pe sis , lagi bgs bnyak tnya😊