Heartbeat laju

Ada ke dekat sini heartbeat laju,saya ada tanya nurse dia kata kalau dah 110 baru pergi hospital,lepas tu hb saya macam low..11.1 macam mana ye..rasa je laju je berderbar tu

4 Balas

heartbeat normal range 60 - 100bpm. 110 tu ok lgi tp still kene jaga2. mcm sye since pregnant ni naik trus tekanan darah automatik naik skali heartrate. Dr sarankn sye mkn ubat darah tinggi yg low dose. safe utk baby. tp di nasihatkn jgk jgn mkn mknan yg bleh trigger darah tinggi / heartbeat mcm contoh mkanan tinggi kandungan garam dan msg, kurangkn gula etc.

4mo ago

ouhh.tula..saya kadang bawah 110..sYa memang ada darah tinggi kalau time pregnant..cuma dr tak bagi ubat darah tinggi lagi..just makan aspirin je..dgn folic asid

Hb saya low bawah 9. Heartbeat laju 90 lebih cmtu.

brp laju tu? 11.1 xlow sgt pun sbnrnya..borderline saja.

4mo ago

baru baru ni kadang 104/106 macam tu..tu saya pelik tiba tiba jadi camtu

hb low byk kn mkn jambu batu dan paru