takde selera makan langsung. hi mommies ada tak pengalaman mcm saya week 15, takde selera makan

ada ke apa apa suplement nak tambah selera makan?#firstbaby

2 Balas

awak mkn je buah ke sup-ii ke. mkn mna yg msuk msti ada. mcm sya nasi x msuk lauk apa smua x msuk tpi buah sya mkn sup-ii sya mkn keropok sya mkn. nasi je x sntuh. jnji awk kenyang perut ada isi, minum susu or yougurt or twister awk. lps 15w ni sya gerentii awk msti kuat mkn punya, sikit-ii nak mkn. mulut x le duk diam asyik nak ngunya je. mcm sya nak masuk 20w sya dh mkn bnyk tnpa henti tnpa rsa kenyang. now sya 28w dh d kategorikan overwett, alhamdulillah sya xde gbs paras gula normal n bby sya skrng berat 1.3kg .

awak kena cuba makan juga. walaupon sedikit. makan sikit2 tetapi kerap. sebab baby perlukan nutrisi dr pemakanan awak utk membesar dlm rahim awak. tak boleh makan nasi cuba makan mee ke, bihun ke, buah buahan ke, kekacang ke, roti ke yg penting awak makan