Ble ka ibu mengandung 5 minggu 6 hari minum air 100plus sbb rasa nk minum Sgt.da lama tahan nk minum

Ada effect tak dgn baby klu kita minum sedikit?

9 Balas

sy loya dan badan berangin teruk sepanjang semester pertama. minum air tawar rasa payau and muntah so asyik kena minum air sirap ais. angin dlm badan sgt teruk smp setiap kali mkn rasa nk muntah sbb angin nk tolak balik makanan keluar. selalu sakit dada angin stuck. so selalu juga minum 100 plus dan rootbeer sbb believe it or not air bergas ni buat sy sendawa kuat and hilangkan angin tu dlm badan. and hilangkan rasa loya saya. 😂 cuma controllah potion. sy bila bdn berangin and loya je sy minum suku cawan letak ais mcm tu.

Cari yg kurg gula, campur ais masak sikit and buang gas dia smpi habis. Saya morning sickness teruk keluar masuk spital, bila kt rumah dr suggest minum air 100 plus sikit utk bg tenaga sikit. Tp depends on bdn. Try minum sikit kalau xsesuai jgn teruskan.

sy 6w mnm air Sprite 😂 alhamdulillah x de ap tpi sikit sgt 2,3 teguk aje for hilang rasa kat tekak😅

Yke ok thank you sis 😊 hmpir nak minum tpi risau keadaan baby klu minum☺️

Minum beberapa teguk okay je kalau teringin sangat jangan habiskan satu botol

boleh tapi campur dengan air masak,saya buat macam tuh ..

better jangan awak, air gas tuh. tak elok utk baby sama.

Cati yang takda gas. Tu lebih elok sis 🤗

Cari yg takde gas sis