Tips memperbanyakkan air susu badan

Ada cara yg mudah tak? Air susu kurang, baby slalu nangis sbab tak knyg, mau bgi susu formula tkut nti terbiasa, bby pn bru lahir🥲 #firstbaby #firstmom #seriusnanya

7 Balas

susu keluar based on supply dan demand sis. biasa baby newborn memang perlu susu sikit but kerap. minum air masak banyak dan kerapkan bagi baby susu utk meriahkan susu jugak ya. bawah ni jugak antara makanan yg sy selalu makan utk meriahkan susu (depends on badan): - nasi - susu - kurma (boleh blend dgn susu jugak) - oat - sayur sawi jepun (sayur² hijau yg lain jugak) - lobak putih - jantung pisang

makan byk, minum byk. make sure awk sentiasa positif & happy. jaga demand & supply. nb menyusu sikit tp kerap, susukan sejam sekali. boleh topup susu fm & guna syringe/cup kalau nak elak nipple confused. kdg baby nangis bukan sbb susu, kena tgk faktor lain juga (perut/pampers/cuaca/pakaian).

keep positive sis mind kita yang control kalau kita fikir kita stress mmg rasa susu x cukup , saya punya cara minum horlick makan roti jagung , makan nasi sayur cukup susu meriah , lain org lain dia punya booster susu 😁

sy hnya amalkan milk booster beli kt shopee n jgk makan sayur lobak putih n minum air masak byk..in sha allah akan brtmbh susu bdn...

Baby dh berapa hari? Sy after seminggu baru byk susu. Makan radish, minum air banyak, then susu badan pun akan banyak

Ngurut sis. Insyaallah byk