Due 15/7 ni ,

Hi , ada cara tak untuk buka laluan ? due lagi 1hari je , tapi takde tanda lansung keluar . pergi hospital check laluan still takde buka .. macam macam aktiviti dh buat , hari hari berjalan pon still takde bagi apa apa tanda . Please share ! doktor siap bagi tempoh lagi 6hari , kalau tak bersalin paksa . saya tak nak 😭 #ingintahu #pleasehelp #firstmom #bantusharing

12 Balas

time anak first overdue.. warded walaupun air ketuban dah pecah... laluan masih 2cm (2pagi) pastu doc panggil nk selok 4cm (7ptg) lambat beno buka... doc terus buat bantuan bukaan.. "puan, saya tolong bukakan bukaan ye" adoi mak aih..sakit oooo terus 6cm adudududuuuu terus tolak labour room.. tp pukul 4 pagi baru baby keluar...

Sis cuba bersama dgn suami byk kali sebelum tiba hari esok , harap ada berita gembira esok. In shaa Allah. Sy pun tunggu masa je. Skrg 37 weeks. Semoga urusan sis dipermudahkan ya harap ada byk bukaan esok 🤲🏻

Due 15/7 jugak , pukul 3 pg turun lendir darah sekali sakit contraction . Makin lama makin kerap sakit 3 kali pergi hospital bukaan masih 2cm . Dr bagi tempoh sampai 21/7 untuk serah diri

Saya due ahad ni. Tapi belum ada turun ada. Cuma lendir2 biasa. Isnin ni saya serah diri kene induce kalau baby tak keluar juga. Taknak overdue :)

2y ago

Sis due 17/7 ke? Sama dengan saya. Masih takde tanda yg kuat. Cuma keluar mucus plug jee. Sakit takde lagi

try bersama dengan suamii lepastu saya banyakk baca doa nabi yunus .. zikirkan kat mulut sentiasa lepastu doa and tawakkal in shaa Allah

Banyakkan berdoa. Mommy boleh cuba baca surah maryam. Pujuk baby. Minta suami dan keluarga doakan. Moga dipermudah bersalin ya

kita sama sis. patut harini due tapi tdi g hosp bukaan baru 1cm.. doc suruh balik dulu lagi 6hari baru dtg lagi kalau tkda apa2 tanda

2y ago

Dah bersalin ke sis?

sy lusa due. langsung blm ada tanda2. huhu. mcm2 senaman dh buat. still xjalan. semoga dipermudahkan sis.

2y ago

mudah2an la ada tanda2 pasni sis. aamiin

sama due kita sis . sama jgk blm da tnda2 . boleh ka chek cm ke hospital klau blm da tnda2... ...

2y ago

blm lagi sis.. takut pla . tggu sja la dia bnyk2 mna tau da nak bsalin brpa hari ni😊

Sama due kita sis besok , tapi belum ada tanda , smoga dpermudahkn