Appeton Baby Drop

ad tak mommy yg beri anak appeton baby drop, air kencing bertukar jdi kuning pekat? baby sye 3 bulan.. sye beri vitamin baby drop atas nasihat peads, trikh appoitmnt lama lg.. tu tnya dkt sini dulu kot kot ad ibu2x yg pernah dlm situasi ni.. #firstmom

9 Balas

sy pun bagi baby drop juga. baby sy wktu umur 1 bulan lebih smpai lah 2 bulan lbih, kurang menyusu. dia minum 2oz je, tu pun lama sangat dia kenyang, kdg smpai 3 jam pun tak nak susu lagi. lepas tu dia kerap muntah. minum 2oz,muntah pun 2oz,berat pun dah susah naik. 2 bulan berat 5.08 je. so sy start bagi baby drop. selera dia makin naik, 3oz setiap 2 jam or 2 jam stengah. dah tak muntah dah. penghadaman dia start ok dri umur 2 bulan stengah, dah tak pernah muntah dah. chekup 3 bulan, berat dah naik 5.5kg. so bby sy mmng serasi lagi dgn baby drop tu.

ank sy dh sbulan consume appeton baby drop. Alhamdulillah so far semua ok, wrna air kncing kuning normal. Kena on vitamin ni sbb ank prolonged jaundice, esk genap 2 bulan tp still kuning lagi, siap refer dktor pkar hspital lg tiap2 bulan, kk bt rferral letter refer hspital🥲

maaf ibu boleh tahu tak paeds ibu nasihat kan anak tambah vit atas faktor apa ya? sbb berat baby tak naik ke? mcm sy dlu mmg sy start bg after 6month and mmg tak effect urine color dekat anak saya. maaf kalau sy bertanya pula dekat soalam ibu ya 😅

9mo ago

anak sis hypotiroid ad mslh susah nak tdr tak?

ank sy pun mkn.. bby pramatang.. kuat nyusu tpi kncing xde la kuning trang cma kning biasa ii ja..

saya bagi takda pula mcm tuh. maybe kurang myusu kot. sllu air kencing tukar warna sbb kurang air.

9mo ago

anak sye fully formula, setiap 3 jam 3oz..

Anak saya mula ambil dari 1 bulan sebab anemia. Air kencing warna macam biasa.

Sy pernah bagi tp kencing takde tukar warna. Cuma tak serasi anak sy cirit

baby kurang susu ke? takut dehydrated

9mo ago

menyusu okey sngt setiap 3 jam 3/4oz, fully formula..

kurang nyusu ke?