6 weeks . 🥰🥰

6 weeks memang sakit pinggang ke..?? Tidor pun tak selesa . Semua benda rasa tak kena . 😞😞😞#firstmom #firstbaby

10 Balas

Minggu ke 5 & 6 inilah ujian untuk saya, nangis malam2. Tak boleh tidur, pusing kiri kanan tak kena. Kawan saya bagi lotion dia amal masa mengandung. Saya pakai sapu2 dekat tapak kaki, pinggang & dada. Sebab angin banyak dan susah sgt nak buat apa2. Malam tu lena saya tido. Skrg alhamdulillah minggu ke7 dah okay. Ini lotion dia, memang elok. Atau sis cuba lotion angin mana2, sapu bahagian tak selesa je ya. Lepastu banyak doa biar Allah permudahkan baby dan diri. Moga membantu ya

2y ago

Sama sama awak, kalau nak tau lotion add fb saya ya hehe. Lotion ni harga rm59 tapi berbaloi untuk kita yang mengandung ni

saya 6w tak sakit pinggang. cuma lebih kepada sakit bahagian payudara & perut. tapi kadang² je la yang perut tu. tidur pulak saya lebih selesa tidur belah kanan dan terlentang walaupun yang saya tahu tidur belah kiri better untuk anak dalam kandungan . mungkin untuk sesetengah ibu je kot macam saya , sebab saya pagi² saya pening kadang nak muntah . now dah 10w, dah okay sikit . sakit pun cuma di payudara

yes. anak 1st sy hnya rasa nyeri & penuh kawasan perut. which is rahim yg get ready utk membesar. yg 2nd ni,pinggang sy sakit2. padahal belum besar lg kandungan. & majority kwn2 sy ckp,1st trim dorang sakit pinggang

sy pn sme .. skg dh masuk 11mnggu still sakit pinggang cuma sebelah kanan pinggang blkg je skg..nk tido sy lapik kain tebal dgn bantal blkg kiri kanan..kurang sakit rasa sakit

Kalau saya sakit jugak sis masa awal prgnant tu, tapi hari tu terlampau sangat sakit sebelah je, saya ke klinik rupanya kencing kotor sama. 😅

2y ago

doc bagi antibiotik, lepas tu ada ubat demam gak, sbb saya demam malam gak masa tuu, yang tu ja la dia bagi. Tapi mula tu dia confirmkan lagi saya prgnant, sbb saya ckap sya buat test di rumah je.

Normal sis. Saya sampai trimester ke 2 ni pun masih selalu sakit pinggang. Sis jaga pemakanan & posture badan. Boleh amalkan senaman ringan

bukan 6 weeks je sya dah 10 weeks pun mcm tu tibe ii rasa mcm x selesa pulak tido ats tilam

sya pertama tak pernah masuk trimastar ke 2 nmasuk tm 3 ni sakit pggang

Saya 15 week pon ada jugak rasa tak selesa

Normal je.