perut mengeras

5bulan kandungan (20w5d), perut rasa mengeras adakah normal? lepastu dia tendang aktif sangat, biasa ke? saya baru lps cirit birit smlm. risau #ingintahu

5 Balas

ye sama la .. sy first mom and mak sy dh meninggl .. sy tkde spe nk rujuk kecuali nurse yg handel appoiment sy .. dia kata normal .. baby nk tunjuk yg dia tu ada .. skrg sy dh 22weeks . masa strt mengeras tu dlm 17weeks

2w ago

Allahu. semoga dipermudahkan urusan awak. saya pun first mom. duduk jauh diluar negara. jauh dari family. kemudahan dkt sini tak sama macam malaysia. details scan pun takda. inshaallah semoga awak dan bby selamat semuanya sehingga bersalin ya

Sama mcm sy. Lagi2 lepas makan, akan mengeras. Tapi kalau mengeras tu kerap sgt, kene rujuk dr

Misi cakap kalau mengeras tak hilang lepas rehat kena terus pergi hospital atau klinik.

jika kerap stiap 5 minit mengeras ia tidak normal perlu ke hsptl asap tuk dptkn rawatn

mcm sy sis....die ngeras lpastu tndang²...

2w ago

aktif kan? saya pi scan smlm doc cakap semua ok. mungkin mmg macam tu. awak berapa weeks da?