Complete miscarriage 7w3days (19/1/2020)

4 hari bledding , first spotting coklat2 ( pergi kk scan kantung tak ada, doc repeat scan kalau darah banyak ) , hari kedua darah beku keluar sikit demi sedikit , hari ketiga darah fresh keluar , makin banyak keluar darah sengugut , dan sakit tak tertahan sgt2, pergi kk scan kantung tak ada , masuk muncung itik untuk check jalan , start masuk muncung itik pukul 4 ptg sampai 4.30 sakit tak tido.. Terus tak tahan sgt2 .. Kiri kanan pusing tak kene . Sengugut yang sakit sgt2 ??? pingang rasa nak PATAH !! SAKIT PERUT CRAMP GILA SAKIT ARI2 , 4.45AM terus keluar darah yang banyak sgt2 terus jatuh kantung? .. Tak ada rezeki redha jela .. Masa scan kantung makin mengecil ... Tu tanda nak gugur . Kandungan tak menjadi .. Emergency terus ke hospital , kene cuci sikit je ? #redha tawakal #allah ganti yang lebih baik nanti #anak syurga mama #first baby

Complete miscarriage 7w3days (19/1/2020)
15 Balas

Saya pn gugur msa bulan 1 aritu.. 12weeks..heartbeat dah takde..doc bg msa 2mggu..tp sy mls tggu.. Mkn nenas mnm coke.. Sehari lpas tu sakit sgt2 mcm senggugut tu.. Tp still blh cntrl sbb da biasa sakit snggt kaw2 sblm ni.. Bby kluar lbh kurang 4am gk.. Tghri tu lps suami settle kerja bru g hosp.. Doc chck kantung da kosong.. Cuma dia bersih kan je.. Rela sakit msa baby nk kluar Dr sakit kna cuci.. Sakit Sgt msa cuci tu.. Smpi gigit tgn sndri kuat2. Sekarang alhamdulillah lekat semula.. Bru 6mggu..smga sis kuat ya.

4y ago

kann .. sakit redha jrla.. wahhh tahniah awak

Sabar ye sis... saya pon sama.. baru tahu preggy 6/1/2020.... happy sgt lepas tgu 9 thn... tiba2 pg 11/1/2020 bleeding.. ptg complete miscarriage..cuma alhamdulillah sya x sakit sgt.. rasa cm period pain sket2 je.. now tgh berpantang hari ke 9... tgh bertungku ni ha.. 😊 Positif n kene kuat emosi... Insyaallah dia tgu kita d sana...

4y ago

Sy ms gugur 1st doc xbg ubat Pape pn.. so Kali ke2 ni anggap mcm period je xg hospital lg

Sy pun mngalami mcm sis 2 ari spotting , arni lewat petang hingga skg ad bleeding tak banyak tp sakit nya on off ... Buat urine test pgi td , dlm air kencing ada drah dan ad jgkitan kuman ... Esok dah kna jmpa pakar O&G , tak tau laa apa nasib sy ... Semoga Allah memberi kekuatan dan ketabahan buat kita ..

4y ago

Semoga tiada apa2 dear🥰🥰🥰🥰

Same mcm sy baru 3 hr lepas gugur kuar mcm tu..Ms spotting 4week pn dorg check negatif n kantung mcm nmpk tp xsure ( doc yg ckp) kene repeat scan..stop spotting..masuk 6 week bleeding plak..scan msh xnmpk kantung..doc bg ubt kuatkan rahim tp xde rezeki gugur juga..ini gugur Kali ke2😣

4y ago

semoga sis tabah .. moga ada,sinar lagi lepas ni buat kita,merasa zuriat lgi

Sedihnya tgk janin ni, dh trbentuk tgn dia..sabar ya sis, Allah ada, Allah akan beri yg lebih baik utk sis nnt

4y ago

Ya sis anak sulung

Allah hu.. I feel u mom's.. kuat kn semangat ye insyaallah Ade rezeki lain.. selamat berpantang..

4y ago

😉😉😉

Semoga tabah dan bersabar sis... Allah Maha Mengetahui apa yg terbaik utk sis..

4y ago

Amin inshaAllah🥰🥰

Be strong sister . Will pray for you to get 2nd pregnant ASAP . Take care

4y ago

thank you😘😘

Takziah sis. Berpantang elok2 ye. InsyaAllah ada rezeki lagi lepas ni

4y ago

Terima kasih...amin😗

Harap bersabar ya sis...allah nk gantikan dgn zuriat yg lebih baik

4y ago

Amin inshaAllah