Mucus plug tanpa Darah

38minggu 5 hari Tadi I bersama dgn suami saya, ada keluar lendiran jernih macam gelly besar and tebal tekstur. Bukan air mani, Google cakap yg tu 'Mucus Plug' tapi tak ada darah. So far tak ada contraction atau bloodshow, tapi sakit kat pinggul tailbone off & on. Apa yg I patut buat? #firstmom #mucusplug #laborpain #delivery

2 Balas

Mucus plug tu tanda2 awal nak bersalin. X perlu pergi hospital lagi. Tunggu je for contraction atau any bleeding atau air ketuban pecah.

3mo ago

yes agreed. if pinggul tailbone you still sakit dan makin kerap boleh jadi contraction. cuba keep track berapa kerap awak sakit

tanda2 awal nak bersalin.. monitor diri