37week dan scan baby

37weeks boleh scan lagi tak? scan klinik kesihatan, doctor takpernah bagitau berat baby ha. #firstbaby #bantusharing #bantujawabbunda #pregnancy

5 Balas

kt kkm mmg kena rajin tanya. kalau hosp atau swasta doc nye rajin bercerita. sy pn x tau kenapa. doc kkm scan utk bacaan dia shj. hosp lg ramai org dan kes2 besar..tp masih lg explain perkembangan baby kt kita.

3y ago

last scan yg doc print tu pon 20weeks ja sis 😅 kat area penang takdak klinik siti haa. takot jugak bila nkpi scan 37weeks ni klinik taknak sbb dah penoh

klau pg checkup , n ad scan perut..kt kertas ad tulis..kne rajin tye doc..bru blh thu..tk phm ap yg ditulis kt kertas scan tu pun kne tye..at least thu.

3y ago

itulaa mungkin salah saya. sbb taktanya. tapi selalu takdan nak tanya doc cuma cakap kepala masuk laluan saja. kadang nak jugak tnya ayaq ketumban semua cukup tak. sbb risau. tapi saya last 34week dkt pakar. pakar ada tulis dkt buku berat baby 2.6kg. pastu 36week scan tapi doc tak tulis apa pon cuma ckp kepala masuk laluan ja

setiap kali saya scan di klinik kesihatan, berat tu ada dinyatakan di atas kertas tuu.. kena pantai baca 😅

3y ago

saya ada jugak baca apa doc tulis. tapi last scan 34week jumpa pakar. doc hanya tulis 2.6kg ja. pastu harini checkup perut utk 37weeks. nurse ada tnya 36week tu scan tak, scan tapi dia tak tulis apa pon dkt buku. cuma bagitau kepala dh masuk laluan

bila last scan dkt kk? kalau scan mesti ade tulis brpe berat baby

3y ago

last scan pakar 34weeks. berat 2.6kg pastu harini ada nurse tanya, tau tak berat baby berapa sekarang. cakap taktau. and dia pon cakap ehhh kenapa 36week doc tak tulis pulak. saya pon mcm heran

Dkt krtas yg kita dpt tu ad tulis Berat anak

3y ago

saya last dapat kertas ni time 20weeks ja . lepastu jumpa pakar time 34week. doc just tulis berat 2.6kg ja.