Kerap sakit

36w2d . Bahagian yg sy tanda tu kerap sakit , klau sakit tu datang memang tak bole tahan 🥲 Macam tu ka rasa contraction ? Maaf tau sy firstmom . Skrang ni semua benda jdi tak kena , sakit sana sini rasa berat #ingintahu #pleasehelp #firstbaby 🥲

Kerap sakit
6 Balas

contraction rasa keras kt bahagian perut..sakit tu terasa ngn sakit tulang belakang.. then benda tu kena cek.. klau 5 minit sekali...tu kena wasapada.. lau pg rasa..ptg xrasa dh..itu bkn contraction nk bersalin..klau sakit tu kerap...3 minit sekali...u kena rekod tau setiap kali sakit..ad apps dia..dia akn nasihatkn u utk bersiap g hospital...tu tnde nk bersalin..doktor kt hospital akn cek bukaan u dh bpe

bby mengeras mmng akn rsa skit kat situ..kna pnggil brixton hicks..normal sja tu sis..klau sakit contraction bkn kat situ seluruh perut dri pinggng ke bwa perut rsa mcm sengugut mcm nak berak ahh tu dah nak bersalin...🤣🤣🤣 klau setakat mngeras di bahagia atas sja itu normal sja sis

saya ada tanya nurse yg jaga sy sebab saya pun alami benda yang sama... ni sebab baby tengah gerak.. n space kat dalam jadi sempit.. itu normal.. sakit contraction bila sakit tu kat bahagian bawah... n kerap

sakit tu kita panggil Brixton hicks. dia normal sakit area tu utk latihan nk bersalin..tp klau u dduk..rehat..dia akn ok sikit..bykkn senaman..

sbb baby membesar, sbb tu kita duduk kena tegak kan badan. atau menyandarr. kalau takk memang sakit laa bahagian tulang rusuk kitaa tu..

maybe sbb baby membesar